Überst Shoe Gallery – Skoene understreger din personlighed

Business Topnyhed

Skærmbillede 2016-01-05 kl. 13.56.46

Skoene fortæller hvem du er

Hos ÜBERST Shoe Gallery i Vejle er det passionen for unikke sko af høj kvalitet, der driver værket

– Skoene understreger på en helt særlig og ganske speciel måde din personlighed og sætter to streger under, om du mener det. Skoene sender et stærkt signal om, hvem du er.

Sådan lyder det, når Heidi Foged Christensen beretter om, hvad skoene betyder for vores udstråling og de signaler, vi sender:

– Sko kan noget særligt. De kan råbe, de kan tale højt, de kan være mere stille. Der kan skrives bøger om menneskers valg af sko, lyder det fra den passionerede butiksindehaver af ÜBERST Shoe Galleri i Vejle.

Heidi sælger kun dét, hun brænder for og selv kan stå inde for. Ud over sko har hun også kvalitetstøj af særligt udvalgte mærker i butikken.

– Tøj betyder selvfølgelig meget for vores udtryk og signalværdi, men skoene kan altså statuere noget, som tøj ikke kan. De fortæller, om du har god stil. Skoene kan ”løfte” tøjet, og du kan ofte spare på garderoben, hvis bare skoene er i orden. Du er altid velklædt med en pæn sko.

– Mange går i sort tøj, det er en yndet farve. Med skoene kan du styre, om du er afslappet eller klar til fest. Du sætter stilen med skoene og tilbehøret, lyder det fra Heidi, der lægger vægt på, at hun ikke ”bare” brænder for stigende salgskurver.

– Det betyder selvfølgelig meget, for i sidste ende skal det jo løbe rundt. Men jeg hører nok ikke til dem, der tænker så kommercielt. Jeg tænker på dét, jeg brænder for. Derfor er der visse varer, som jeg aldrig kunne drømme om at tage ind, selv om jeg vidste, at de kunne sælge godt. Det har noget at gøre med, hvordan man driver sin forretning, og jeg vil have sjælen og hjertet med i dét, jeg gør, fortæller Heidi, der er uddannet markedsøkonom.

Skærmbillede 2016-01-05 kl. 13.57.08

Kvalitet betyder alt

Sammen med sin mand, Michael, har hun drevet forretningen i Vejle 15 år. Først i Vestergade og fra 2001 fra Rådhuspassagen. Siden 2011 har butikken haft hjemsted på strøget i Vejle på adressen Torvegade 7.

Michael har andet arbejde, men butikken er alligevel deres fælles projekt.

– Vi er sammen om det her, og vi har den samme holdning til kvalitet, stil og det særpræg, vi ønsker der skal kendetegne butikken, siger Michael, der er med på sidelinjen og også ofte møder kunderne og ekspederer.

Vi vil gerne lidt væk fra den der med, at vi hele tiden tænker på, hvad andre synes. Hvis drømmen er et par skriggule lakstilletter, så ”go for it”. Gør noget andet end dét, der forventes, men ha’ altid sjælen med, lyder rådet.

– Det fungerer fint på den måde, og det er rart, at vi kan sparre om tingene og være sammen om at træffe beslutningerne, påpeger parret.

– Vi er 100 procent enige om, at vi udelukkende vil have skønne produkter af høj kvalitet. Vi vil have det specielle og det unikke i vores butik. Dét, man ikke ser andre steder, siger Heidi og fortsætter:

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så er mange danskere lidt for konservative og går for meget efter det praktiske, fornuftige, økonomiske og lidt almindelige. Det med økonomien har jeg fuld forståelse for, men jeg vil alligevel sige, at det altid betaler sig i sidste ende at købe kvalitet. Holdbarheden er jo en ganske anden end ved de billigt producerede varer.

– Heldigvis har jeg en god og stabil kundekreds, som er glad for den prioritering, jeg har valgt. Ligesom jeg holder de af, at vi ikke alle skal ligne hinanden i sko og beklædning.

– Flere og flere får øjnene op for værdien af det unikke og særlige, fortæller Heidi, der har kunder fra hele landet, herunder også Aarhus og København, samt helt fra Hamborg.

Skærmbillede 2016-01-05 kl. 13.57.26

Bæredygtighed

Heidi lægger ikke skjul på, at mange af skoene i butikken hører til i den lidt dyre ende – sammenlignet med mange andre skobutikker.

– Vi har helt bevidst valgt kvalitetsprodukter, som måske koster lidt mere. Men ser man på holdbarheden, tror jeg ikke, at det er dyrene i sidste ende, kvalitet betaler sig altid. Jeg plejer gerne at sige, at det er dyrt at købe billigt.

– Vi burde jo alle sammen lade være med at købe så meget skrammel, siger Heidi og tilføjer, at Überst kun sælger sko, der er lavet håndværksmæssigt korrekt af de bedste materialer og med omtanke for miljøet.

– I gamle dage fremstillede man ting, der kunne holde i lang tid. I dag har vi en ”smid-væk-kultur”, som ikke er særlig bæredygtig, når man tænker på CO2 og miljø.

– Bæredygtighed betyder rigtigt meget, når vi vælger vores produkter, og vi kunne aldrig drømme om at sælge sko, som er produceret i Kina uden hensyntagen til mennesker og miljø. Vores fabrikker i Italien og andre europæiske lande er CO2-certificerede, og det gør, at vi kan stå inde for den måde, varerne er producerede på, fortæller hun.

Skærmbillede 2016-01-05 kl. 13.55.34

Inspirationsrejser

Parret har primært italienske sko, herunder også egenproduktion, men også sko og støvler fra Portugal, Spanien og Australien.

– Vi finder varerne på udstillinger i Italien, og vi rejser ofte til Italien på inspirationsture. Vi følger samtidig med i førende Italienske modemagasiner samt magasiner fra andre lande, så vi hele tiden er i stand til at præsentere dét, der er in lige nu.

For Heidi har det altid være noget naturligt at følge med i modens tendenser.

– Som barn elskede jeg at gå rundt i min mors højhælede sko, og da jeg blev teenager, gik jeg på opdagelse i min mors klædeskab og lånte gerne hendes høje stilletter, når jeg skulle i byen. Jeg tror, det er noget der ligger i generne.

– Jeg elsker smukke ting, ikke bare tøj og sko, men også håndværk, antikviteter, bygninger og gode materialer. I det hele taget alt dét, der er af høj kvalitet og som nogen har lagt deres sjæl i. Det er min passion og drivkraft.

Skærmbillede 2016-01-05 kl. 13.57.39

En butik med stemning

Heidi og Michael lægger stor vægt på at skabe en rar og behagelig stemning i butikken, både i forhold til den måde, de møder kunderne på, men også i forhold til, hvordan butikken er indrettet.

Kunderne skal føle sig godt tilpas og have en god oplevelse, når de træder ind af døren til os, siger Heidi, der har indrettet butikken næsten som en stue med tæpper og bløde lænestole.

Umiddelbart minder den næsten om en stue med tæpper, bøger, Chesterfield-sofaer med puder og bløde lænestole. Og mellem tøj og sko er der unikke og sjove ting, gamle kufferter og fine, gamle billeder.

– Jeg er ikke minimalist, det fremgår vist ret tydeligt af rummet. Jeg har indrettet min butik på en personlig måde, som efter min mening understreger de skønne sko, vi sælger, og jeg har gjort mig umage med, at sko og interiør supplerer hinanden – og skaber en hyggelig stemning.

– Her skal være rart at være, og der skal være plads til, at man synker ned i sofaen og slapper af. Måske mens man sidder og bliver inspireret, eller måske mens ægtefællen prøver sko eller tøj.

– Mine kunder har en forventning om at få en oplevelse, når de kommer her ind, og det må også gerne være lidt sjovt, siger Heidi.

Hun er selv glad og smiler, når hun kan hjælpe sine kunder med at finde den helt særlige og unikke sko, som passer til lige netop hans/hendes personlighed og stil – og får kunden til at føle sig på toppen. Det er den følelse, der driver værket for Heidi.


Læs artikler i samme kategori