Anna Nyboe – Find dig selv og vær ærlig

Business

Skærmbillede 2015-02-17 kl. 09.04.26

Siger tingene som de er

Den danske debat om beskæftigelsespolitik har aldrig været større. Der debatteres og alle har en mening. Anna Nyboe er 23 år og passioneret iværksætter. Ikke umiddelbart noget der går hånd i hånd med beskæftigelsespolitik, men her tager du fejl. I det følgende vil du kunne læse om en pige, der ved hvad hun vil, og kæmper hårdt for at nå sine mål. Igennem virksomheden Annaway driver Anna nemlig sin egen beskæftigelsesvirksomhed, og det med et helt unikt koncept, som skal få folk i arbejde. Anna er lykkedes med konceptet, og hun har allerede fået mere end 450 personer i arbejde gennem sin passion for at knække det hun kalder ”den onde cirkel”. Et fænomen der ofte kan opstå, når man er ledig på arbejdsmarkedet. Det store drive har givet Anna en plads på Berlingske Tidendes top 100 2014 over talentfulde unge danske erhvervsledere.

 

Vores møde med Anna starter på Islands Brygge, København, hvor vi har sat hende i stævne på en mindre kaffebar. Vi vil gerne vide, hvad der ligger til grund for Annas umættelige arbejdsiver samt hendes evner til at se de muligheder og løsninger, andre ikke kan se.

Anna sidder parat og venter på os, da vi ankommer. Cafeen er lille, forholdsvis mørk, og placeret på en sidevej til selve bryggen. Her er rigtig hyggeligt, og man føler sig straks i godt selskab, når man taler med Anna. Vi har her at gøre med en person, som giver rigtig meget af sig selv og som er til stede i samtalen fra start.

Skærmbillede 2015-02-17 kl. 08.56.59

Find dig selv og vær ærlig

– Allerede fra en tidlig alder, da jeg var 16-17 år, kunne jeg mærke, at jeg havde ideer og behov for at udtrykke mig på min egen måde. Jeg vil ikke sige, at jeg ikke passede ind i de gængse mønstre, jeg kunne bare føle, at jeg kunne opnå mere på egne ben en dag i fremtiden, fortæller Anna som svar på spørgsmålet omkring starten på hendes professionelle erhvervskarriere.

 

– Jeg kunne mærke, at jeg havde ideer og passion for at gøre tingene på min egen måde, fortsætter hun.

 

Det skinner klart igennem, at Anna allerede tidligt vidste, hun skulle beskæftige sig med noget større hendes alder taget i betragtning. Som 16-17 årig var det bare ikke så let at få en sådan ide solgt ind til de store erhvervsledere. Anna fortæller videre, at hun ikke gav op, og hvordan hun hele tiden havde fokus på det, hun ville opnå. Det er en bjergtagende oplevelse at tale med Anna om hendes visioner, tanker og ideer, hvilket gør interviewet meget let at udføre. Vi skal ikke stikke dybt eller prikke til kritiske elementer, idet Anna helt selv lægger alle kortene på bordet. Her er ikke nogen maske eller opløftede parader – her er blot 100 procent ærlig snak om perspektiver og livsanskuelse.

 

Anna fortsatte sin kamp for at få erfaringer på CV’et samt det at prøve kræfter med det egentlige erhvervsliv.

– Jeg ringede til rigtig, rigtig mange virksomheder med henblik på job. Jeg kontaktede ikke beslutningstagere på den gængse måde, hvor man skriver ansøgninger og fortæller, hvad man kan bidrage med af småprojekter etc. Nej, mit fokus var hele tiden på at sige min mening råt for usødet, og jeg sigtede efter at ramme organisationen præcis der hvor jeg mente, jeg kunne gøre mig gældende, forklarer Anna.

 

Mens Anna forsætter, bliver vores kaffe serveret. Vi får en naturlig pause i interviewet, som Anna straks benytter til at spørge ind til os og vores projekter. Selvpromovering og arrogance findes ikke i Annas ordforråd. Hun er ydmyg og det er helt klart, hun elsker at være i dialog med mennesker.

 

Det springende punkt i Annas karriere var da hun læste en artikel af Rikke Stampe Skov, som i dag er kvindelig topleder i HR-bureauet Odgers Berndtsson A/S og dengang var hun partner i PwC.

– Artiklen fra Rikke gik på at man skal sige tingene, som de er. Det er vigtigt at være ærlig og lige på, hvis man vil have succes. Det var budskabet. På dette tidspunkt var denne artikel lige hvad jeg manglende i forhold til at finde ud af, hvor min plads var. Det var et meget springende punkt for mig, forklarer Anna.

 

Netop fordi Anna fandt artiklen meget inspirerende, kontaktede hun Rikke Stampe Skov. Anna fortalte Rikke, at hun havde fundet megen inspiration i hendes artikel, og de to satte et møde op. Mødet endte med at Rikke blev mentor for Anna i to år.

 

– Kontakter du en person uopfordret grundet nysgerrighed og inspiration, er det sjældent man får et afslag. Erhvervsfolk er generelt rigtig gode til at tage imod seriøse og velovervejede henvendelser, siger Anna.

 

Anna og Rikke blev på deres mange møder enige om, at Anna skulle prøve sig selv af indenfor ejendomsbranchen. Anna kontaktede herefter 47 ejendomsmæglere, og endte med at få en stor stilling hos den Københavnske ejendomsgigant M. Goldschmidt Holding A/S. Her fik hun en stilling, som man ikke kan forvente at en almindelig 20-årig kunne skabe uden nævneværdig erfaring eller endt uddannelse. Anna skabte selv stillingen grundet sine synspunkter, seriøsitet og personlige egenskaber.

Skærmbillede 2015-02-17 kl. 08.57.25

Gør det du siger

 

Anna lægger stor vægt på, at livet handler om at gribe efter det, du ønsker. Sådan driver Anna selv sin virksomhed i dag, og sådan lever hun sit eget liv. – Det handler om at leverer, og at gøre det du siger du har planlagt at gøre. Alle kan have en ide, men hvis du ikke kan perspektivere den, få den til at vokse og være lønsom, ja, så kan det hele være lige meget, uddyber Anna.

 

Hos M. Goldschmidt Holding A/S refererede Anna allerede som 20-årig til administrerende direktør Mikael Goldschmidt. Anna fortæller, at der selvfølgelig var nogle medarbejdere som i starten måske syntes det var lidt mærkeligt med en så ung medarbejder som udover at arbejde med køb og salg af ejendomsporteføljen også arbejdede på at gøre Mikael Goldschmidts privatfly kommercielt. Hos ejendomsgiganten fik Anna ansvaret for at udvikle en ny gren i forretningen, nemlig etablering af et mindre flyselskab, som skulle lægges ind under selve koncernen.

 

– Det var en kæmpe udfordring. Jeg vidste jo intet om fly på dette tidspunkt, og pludselig er min hverdag baseret på telefonsamtaler med Københavns lufthavn, cateringbureauer, underleverandører og andre luftselskaber. Jeg lærte virkelig at have mange bolde i luften samt skabe mig mit eget overblik. Det var helt sikkert en opgave, jeg ikke vil være foruden.

 

I løbet af tiden hos Goldschmidt holdt Anna ofte foredrag for forskellige klienteller og tilhøreskarer. Denne metier gav stille og roligt en lyst til at arbejde mere med mennesker. – Mine foredrag omhandlede ofte beskæftigelsespolitik og det at hjælpe ledige akademikere og ledere til at skabe deres eget job. Stille og roligt begyndte jeg at brænde for denne tematik, og slutteligt besluttede jeg at starte min egen virksomhed, som hjælper mennesker på vej med deres karrierer. Jeg tog dermed springet og arbejde selvstændigt frem mod det, Annaway er i dag.

 

Anna Nyboe har det talent, at hun ved hvad hun kan og hvad hun ikke kan. Hun lægger derfor stor vægt på at samarbejde med allerede etablerede og succesfulde erhvervsfolk. I dag tæller hendes mentor-lignende kontakter blandt andre Lars Thylander, Flemming Østergaard og Lars Liebst.

Skærmbillede 2015-02-17 kl. 08.58.02

Annaway tænker nyt

Annas virksomhed, Annaway, er i dag en succeshistorie og arbejder allerede med planer for ekspansion og skalering. Virksomheden startede helt præcist i 2012, netop som Anna havde forladt Goldschmidt-koncernen.

 

– Mange mente jeg var bindegal, fordi jeg forlod mit rigtige gode job hos Mikael Goldschmidt. Men jeg kunne bare mærke, hvordan jeg brændte for denne her måde at skabe ny vækst. Det var meget vigtigt for mig at lykkedes med at hjælpe andre på vej i karrieren, fortæller Anna.

 

Faktisk er Anna så passioneret omkring sin forretning, at hun har stillet spørgsmålstegn ved den måde, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen fører landets beskæftigelsespolitik. Mette Frederiksen accepterede et møde med Anna, og de fik en god dialog. Det er vigtigt for Anna at give de jobsøgende selvtillid og lade dem benytte de talenter, de allerede har. Anna vil helst undgå at sætte folk i offerrollen, når de er havnet i ledighed. For Annaway handler det om motivation og passion for at nå i mål.

Annaways hovedfokus er at hjælpe jobsøgende akademikere og ledere til at skabe deres næste job igennem et helt nyt online kursus. Metoden går helt overordnet på at appellere til det enkelte individs passion og få individet til at kæmpe for det, han/hun egentlig brænder for. – Det handler om at gøre de jobsøgende til vindere i deres eget liv, siger Anna.

 

Samtidig lægges der stor vægt på til stadighed at udvikle nye ydelser i overensstemmelse med kundernes behov. Omdrejningspunktet og fællesnævneren i Annas firma er, som før nævnt, handling og determination og sidst men ikke mindst nytænkning.

 

Det internationale erhvervsliv har også fået øje på Anna, som netop er blevet inviteret til Nordic Business Reports store nordeuropæiske konference. Magasinet Nordic Business Report har d. 21. august 2014 kåret Nordeuropas 30 mest lovende ledere under 30 år hvor Anna optræder på listen over en af de 30 ledere. Juryen har på baggrund af opnåede resultater, originalitet, internationalt perspektiv og forretningssans truffet sine valg blandt over 200 kandidater fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Estland, Litauen, Letland og Rusland. En præstation der giver genlyd.

 

Efter mødet på Islands Brygge er vi meget inspirerede over Anna Nyboes tanker og ideer. Hun er virkelig en foregangskvinde, når det handler om at turde slippe tøjlerne og kaste sig ud i det ukendte. En sand kilde til inspiration, som mange, både store som små, vil kunne finde inspiration i. Vi er helt sikre på at Danmark ikke har hørt det sidste til Anna Nyboe.


Læs artikler i samme kategori