CORDELLA Cantina – Brunello di Montalcino, 2010 & Rosso di Montalcino ØKO

  • 1. september - 2015 - Af Michael Møller Sørensen

Cordella Montalcino

Cordella Montalcino – The excellence of Brunello

Brunello er indbegrebet af høj – meget høj klasse indenfor italiensk vin og nærmere præsentation er næsten ikke nødvendig. Enhver der kan lide god vin og drikker det regelmæssigt, kender navnet. Hvem har ikke prøvet ind imellem at løfte et øjenbryn og se rigtigt efter – hvis man ser en Brunello til nedsat pris i en vinbutik eller et supermarked. Man ved bare at det er rigtig god vin men som regel også dyrere end det man lige går efter til hverdag. Så ens interesse er altid til stede.

Cordella_Brunello liggende

Nedenfor præsenteres 2 vine fra denne succesrige kvindelige producent – Maddelena Cordella – i Toscana. En rigtig Brunello og dertil en Rosso, som er uhyre spændende ligeledes.

Brunello di Montaltino – Maddelena Cordella, 2010 – er allerede højt ”dekoreret” af Wine Spectators italienske specialist, som gav denne 2010 årgang hele 98 point !  Vingården er ikke stor (9 hektarer – 8 hektarer til Brunello og 1 til Rosso), men hvad den ikke har i størrelse, har den til gengæld i utrolig fokus og dedikation omkring det at lave store vine. Hele processen er naturligvis gennemført med største akkuratesse og afslutningen er 30 måneders modning på slavonske og franske fade.

Siden 2006 har man produceret virkeligt fine Brunello’er, men indtil nu er 2010 årgangen så absolut den bedste.   Selvom vinen sagtens kan holde sig i mange år, så er den allerede virkelig lækker nu og vi kan kun anbefale, at hvis man holder af en rigtig god Brunello – 100 % Sangiovese druer, så er løsningen her. Køb den før din nabo for der er ikke mange til rådighed.

cordella

Rosso di Montalcino ØKO – Maddelena Cordella, 2012

Maddelena Cordella har afsat 1 –én hektar af sine dyrebare Brunello marker til at producere en virkelig Rosso, som kun det dybeste og højt kvalitative af Toscanas Sangiovese druer kan frembringe. Det er nok ikke alle som ved at hele processen, fra håndplukningen af de enkelte druer til fuldbyrdelsen af vinen i en Rosso næsten er fuldstændig identisk med en Brunello. Eneste undtagelse er modningstiden, så læg lige mærke til dette : vinen i fadene er den samme. Dette er således noget så sjældent som en Rosso tappet fra Brunellofadet efter 12 måneders modning.

Cordella_Rosso_di_Montalcino liggende

Resultatet er en svært charmerende Rosso di Montalcino og en stor drikkelig og meget alsidig vin som alle kan lide. Man går ikke forkert her hvis man serverer den for sine venner til en række danske hverdagsretter med fars og hakket kødspecialiteter. Selvfølgelig går den ekstraordinært godt til den perlerække af italienske retter som efterhånden er ved at blive dagligdag i det danske køkken.

vigneti-06


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Vin i denne artikel

Brunello di Montalcino – Maddelena Cordella, 2010

Brunello di Montalcino – Maddelena Cordella, 2010

Smuk Italiensk kærligheds affære! Resultatet er en Brunello med en dejlig nuanceret duft med fine næsten feminine noter af fint modne røde bær på en diskret bund af ristet kaffe og sød tobak. Flot balanceret i munden hvor den delikate bærsødme smukt bliver balanceret af tanninerne, og hvor nogle lidt mørkere toner af skovbund tilføjer ekstra kompleksitet.

Pris: 285,00 DKK pr. flaske v/6 flasker


Rosso di Montalcino ØKO – Maddelena Cordella, 2012

Rosso di Montalcino ØKO – Maddelena Cordella, 2012

Denne Rosso er en svært charmerende Rosso di Montalcino med en udtryksfuld elegance og et raffinement, som kun få andre producenter formår at opnå.

Eminent balance med naturligt ynde som druen “Sangiovese Grosso” udlever opnår når den behandles ordentligt. En fantastisk italiensk oplevelse!

Pris: 169,00 DKK pr. flaske v/6 flasker


Seneste artikler