Domaine Michelot – Meursault “Clos St. Felix”, Michelot, & Bourgogne Blanc,

  • 4. september - 2015 - Af Michael Møller Sørensen

PhotoFamilyMichelot

Domaine Michelot – en stjerne i Bourgogne

Hvis druen “Chardonnay” siger en noget og man godt kan lide vine lavet på denne excellente hvide franske drue, så kommer man ikke udenom vinproducenten Domaine Michelot. En virkelig klassisk og stor Chardonnay producent fra den berømte by Meursault, som ligger i Cote de Beaune regionen. Hjertet af fransk hvidvin, når højeste kvalitet ikke er noget man håber på, men forventer.  Meursault er tæt på en perfekt hvid Bourgogne der er rig på aromaer og med perfekt fylde. Mersault-vinene er generelt lidt blødere i stilen end naboerne fra Puligny Montrachet’erne, men dog stadig med fine syrer, som karakteriserer hvid Bourgogne.

De vigtigste parceller tilhører ejerne fra Bouchard Père & Fils fulgt af Lafon, Matrot samt Michelot – og det er det eminente vinhus Michelot, som vi har valgt at præsentere.

Michelot er en stjerne og allerede her i hans åbningsvin bliver meget sat på plads.

Der er ingen i vinverdenen som betvivler Michelot’s færdighed. Han er uden tvivl lidt af en stjerne, hvilket huset viser i alle deres vine. Vi har derfor valgt at præsenterer to unikke perler fra Michelot, som vi mener er uundgåeligt vinen, som i momentet får én til at glemme alt om stress og jag i hverdagen og blot hengiver sig til nydelen af det sublime.

Meursault Clos Saint Félix “Monopole”

Clos St. Felix er et “Monopol” med 40 år gamle vinstokke, som støder op til Domaine Michelot.. Druerne modner tidligt på dette sted og der er altid her at høsten indledes på Domaine Michelot. Vinen er en klassiker, en generøs Meursault hvor syrerne nu er dæmpet lidt ned og vinen derfor er klar til at blive nydt sammen med et bredt udvalg af fisk og skaldyr og også lyse kødretter med fasan eller kyllinger, der har boet på en fornem adresse.

 

Michelot_Clos_Saint_Felix_Meursault. Liggende jpg

 

Fra og med 1993 årgangen er det Jean-Francois Mestre, der har svinget dirigentstokken i kælderen på Domaine Michelot, der med sine berømte 22 hektar vinmarker er en af de største producenter i Mersault, Jean-Francois, der er gift med en af Bernard Michelot’s fire døtre, har arbejdet målrettet på at bringe Domaine Michelot tilbage på toppen. I 2003 benyttede han sig af den meget beskedne årgang til at modernisere fadkælderen med temperatur og fugtigheds regulering, og lige nu er vinene fra Domaine Michelot bedre end nogen sinde.
Høsten er manuel med en selektion af de bedste drueklaser allerede ude i vinmarken, som herefter transporteres den korte vej op til vinkælderen i specialdesignede rustfri stålkar. Her bliver druerne knust og går herefter direkte ind i de pneumatiske presser, og efter kold bundfældning, der som regel tager 12-18 timer omstikkes mosten til rustfrit stål, hvor den alkoholiske gæring efterfulgt af malolaktiske finder sted.

Vinfremstillingen er traditionel, og den nye vin flyttes hurtigt til fadene, hvor den afslutter den alkoholiske og malolaktiske gæring “sur lie”.

Derefter følger en modningsproces på 10-12 måneder på egetræsfade (15% nye) hvorefter den endelige vin sammenstikkes og efter yderlige 4 måneders ro gennemgår en let filtrering og tappes på flaske.

vins-meursault-8

Vinfremstillingen er traditionel, og den nye vin flyttes hurtigt til fadene, hvor den afslutter den alkoholiske og malolaktiske gæring “sur lie”. Den lange kontakt med bærmen ledsaget af hyppig bâtonnage bidrager til husets yppige og koncentrerede stil, der på forunderlig vis aldrig taber elegancen af syne.

Bourgogne Chardonnay – Domaine Michelot,

Michelot_Bourgogne_Chardonnay 2013. Liggendejpg

Når rejsen rundt til alverdens Chardonnay vine ind i mellem sættes på stand by, er dette som at komme hjem. Hjem til den mineralitet, snigende sensualitetog den friskhed som gør god Chardonnay fra moderjorden i Bourgogne til noget særligt.

Michelot er en stjerne og allerede her i hans åbningsvin bliver meget sat på plads. Vinfremstillingen er traditionel, og den nye vin flyttes hurtigt til fadene, hvor den afslutter den alkoholiske og malolaktiske gæring “sur lie”. Den lange kontakt med bærmen ledsaget af hyppig bâtonnage bidrager til husets yppige og koncentrerede stil, der på forunderlig vis aldrig taber elegancen af syne.

Klassisk fiskevin som vi anbefaler serveret lidt varmere end vi plejer. Ved 12 grader og derover stiger nydelsen og lysten til endnu et snus, endne et sip.

vins-meursault-24


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Vin i denne artikel

Meursault “Clos St. Felix”, Michelot, 2013

Meursault “Clos St. Felix”, Michelot, 2013

Smuk, elegant og fantastisk velsmagende Meursault.

Smagen er en relativ fed og frugtdrevet vin med aromaer af mirabeller og krydderi. I munden en eksplosion af orangeskal, citron og fersken på en god mineralsk bund. Spændende oplevelse, som vi anbefaler på det stærkeste.

Pris: 349,00 DKK pr. flaske v/6 flasker


Bourgogne Blanc, Michelot, 2013

Bourgogne Blanc, Michelot, 2013

Traditionel hvid Bourgognem hvor man oplever  den fantastiske mineralitet, snigende sensualitet den friskhed som gør god Chardonnay fra moderjorden i Bourgogne til noget særligt.

Michelot er en stjerne og allerede her i hans åbningsvin bliver meget sat på plads.

Pris: 159,00 DKK pr. flaske v/6 flasker


Seneste artikler