Hanne Bruun – En god seng er en brugsgenstand, der gør så meget godt for én

Business

Skærmbillede 2015-09-17 kl. 10.17.55

Driver forretning med hjertet

For Hanne Bruun betyder det alt, at hun i sin forretning har et koncept, hun kan stå 100 procent inde for og selv brænder for

Glæden ved at vejlede kunderne omkring kvalitetsprodukter og konstant at optimere sin butik er afgørende for Hanne Bruun. Hun har sjælen med i alt, hvad hun foretager sig i sin forretning, Sengeexperten, som har været et vigtigt omdrejningspunkt for familien siden åbningen i 1988.

– Når man brænder for tingene og de produkter, vi har med at gøre, er det lettere at sælge. Og det har betydet alt for mig, at jeg har et koncept, jeg kan stå helt inde for og som jeg selv synes er fantastisk. Når folk kommer ind til mig og siger, at de er superglade for den seng, de har købt hos mig, bliver jeg en halv meter højere og får ny energi, siger Hanne Bruun.

Hun driver den familieejede virksomhed, Sengeexperten A/S i Staldgaardsgade 10 i Vejle centrum sammen med sine to fuldtidssælgere samt seks montører. Hendes mand, Peter, tre voksne børn samt søster og svoger er også med inde over, når der er behov for ekstra hjælp.

– Vi har et fantastisk sammenhold omkring butikken, som betyder utroligt meget og som ikke kan købes for penge. Og vi har alle den samme holdning: Vi gør det ordentligt, vi gør det efter bedste evne, vi gør os altid umage. Det er vores tilgang til forretningen, og det fornemmer jeg, at kunderne kan mærke.

Skærmbillede 2015-09-17 kl. 10.16.51

Masser af inspiration

Sengeexsperten er en detailbutik, som har solgt senge fra samme adresse i 27 år. Den blev åbnet som en lille forretning, der solgte vandsenge, og den har stille og roligt udviklet sig til dét, den er i dag, nemlig en spændende, inspirerende butik og showroom med fokus på kvalitet og på sund søvn – med alt, hvad det indebærer.

I forretningen sælges senge, både elevationssenge, kontineltalsenge og boxmadrasser samt dyner, sengetøj, sengetæpper, boligtilbehør, håndklæder og andet tilbehør.

Forretningen er kendt for at have et spændende tilbehør uden sidestykke, og det er nøje udvalgt i den stil, som Hanne Bruun kan lide og er et besøg værd, når man vil inspireres.

Butikken er på 650 kvadratmeter, og der er opstillet 40 dobbeltsenge, så der er nok at se på. Indretningen bliver løbende opdateret med hjælp fra professionelle dekoratører.

Der er også webshop, hvor man kan studere produkter og priser.

– Tilbehøret har vi for at gøre butikken lækker, men vi er her, for at sælge senge. Det er her, fagligheden kommer ind i billedet.

Skærmbillede 2015-09-17 kl. 10.17.06

Nej tak til store kæder

Sengeexperten er en moderne butik og samtidig en god gammeldags specialforretning. Vi har udviklet vores eget koncept, og vi er gået uden om de store kæder. Vi vil være os selv, og vi vil kun have varer, vi selv kan lide. Jeg vil ikke have andre til at bestemme, hvad vi skal sælge, og det fraviger jeg aldrig. Jeg vil selv bestemme mit varesortiment, og jeg vil behandle mine kunder, som jeg selv vil.

– Det betyder, at vi skal gøre en forskel hele tiden, det er vi nødt til, hvis vi vil være her. Det er en udfordring, som jeg godt kan lide, for den skærper os på, hvad vi vil og hvad der er vores vision med det hele.

– Vi har ingen planer om butik nummer to. Vi har valgt, at vi holder al energien her i Vejle.

Jeg er udlært i en købmandsforretning i Billund, hvor vi arbejdede hårdt. Her lærte jeg købmandsskabet fra bunden, det kommer mig til gode i dag, siger Hanne Bruun.

– Dog har vi en lavprisafdeling på Boulevarden 11, som har åbent hver lørdag. Det er ud fra en filosofi om, at vi gerne vil sælge senge til alle – også studerende, unge mennesker og førstegangskøbere. Det kan være produkter med små fejl og 2. sorteringsvarer, men dog stadig god kvalitet. Det passer fint med vores filosofi om, at vi gerne vil sælge gode senge til alle.

Skærmbillede 2015-09-17 kl. 10.17.41

Toppen af poppen

Noget af dét, der er helt specielt for Sengeexperten er, at den forhandler alle de store kvalitetsmærker inden for senge, nemlig Hästens, Royal Auping, TEMPUR®, Dunlopillo, Nørgaard, Sx One og JENSEN®.

– Det, der gør min butik helt unik er, at vi har et godt samarbejde med de største sengefabrikker i Norden. Det er dem, der flytter sig på det nordiske marked. Jeg vil sige, at det er toppen af poppen og dem, der former dette marked.

– Jeg har et fantastisk samarbejde med dem alle, det er opstået hen over årene, og de supplerer hinanden godt. De er alle gode sparringspartnere for mig.

Kvalitet i højsædet

Kvalitet er omdrejningspunktet for Hanne Bruun og Sengeexperten.

– Jeg vil kun have kvalitetsprodukter i min butik, og mit udgangspunkt er altid at få kvalitet til den rette pris.

Hanne Bruun sælger senge i den dyre prisklasse, men hun understreger, at der er stor variation og mange forskellige prisniveauer.

– En god seng er en brugsgenstand, der gør så fantastisk meget godt for dig. Det skal være sådan, at man bliver glad, når man kommer ind i sit soveværelse og ser sin seng. Tænk på alle de timer, du tilbringer i sengen, tænk på din ryg og tænk på hvad en god madras gør for din krop.

– Efter en lang dag har vi brug for en god nats søvn, det er utroligt vigtigt for vores velbefindende. Sengen og madrassen er afgørende, og når man så samtidig kan lægge sin krop ned i lækre materialer, så er der tale om forkælelse og livskvalitet.

– Vi forhandler madrasser og dyner med naturfyld og sengetøj af lækre materialer. Selv har jeg det sådan, at jeg nærmest bliver ”høj af stoffer”, siger Hanne Bruun, der tillægger de gode materialer kæmpe betydning for vores trivsel og velvære.

– Naturmaterialer gør, at vores krop kan finde fred og ro. Det har kæmpe betydning, og jeg ved, at rigtigt mange mennesker sukker efter en god nats søvn. Her kan vi hjælpe og gøre en forskel, og vi lægger stor vægt på den faglige og individuelle rådgivning, for der er ikke kun ét svar på det her. Man kan ikke bare sige, hvad der er bedst. Det er meget individuelt. Det handler ikke kun om pris, det handler om det enkelte menneskes behov.

Skærmbillede 2015-09-17 kl. 10.17.30

Det gode personale

Hanne Bruun understreger betydningen af at have et godt personale, og hun er meget opmærksom på trivsel på arbejdspladsen.

-Jeg har et dygtigt, trofast og veluddannet personale, som forstår betydningen af faglighed, dygtighed og god service. Det er helt afgørende for, at jeg kan få det her til at køre godt, og det er jeg meget taknemmelig for.

– Alle her i butikken ved hvor vigtigt det er, at sætte kunden i centrum, og jeg tror også det er derfor, at så mange kunder vender tilbage.

– Vi har kunder, der kommer langvej fra, og vi oplever også, at når jyderne flytter til København, vender de tilbage til Vejle, når der skal købes seng. Det handler om tillid, og her kan jeg takke mit personale og give dem en stor del af æren.


Læs artikler i samme kategori