Mads Faurholt-Jørgensen – Managing Partner Nova Founders Capital

Executive Topnyhed

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 10.29.58

Jeg er ikke bange for at risikere noget

På Delight Magazine har vi mødt den 30-årige serieiværksætter, Mads Faurholt-Jørgensen, til en snak om succes og dét at turde gå efter det. Mads mener, at passionen er drivværket og at man med en sund og ydmyg indstilling kan nå rigtig langt her i livet.

På trods af den beskedne alder er Mads’s CV samt hans succesrate svær at overse. Mads har nemlig arbejdet som Management Director og Glopal Partner i virksomheden Rocket Internet og efterfølgende ligeledes direktør i den asiatiske del af ebusiness-virksomheden Groupon. Karrieren startede dog som konsulent i virksomheden McKinsey & Company i deres schweiziske afdeling.

Når vi her på magasinet finder historien om Mads interessant, er det fordi Mads ikke har taget den gængse vej til succes. Mads har tænkt anderledes og har aldrig ladet bekymringer og negativ tankegang komme i vejen for sine projekters udarbejdelse. Mads startede derudover sin egen virksomhed, Nova Founders Capital, i 2012 og har i år rejst ca. 600.000 millioner til virksomheden. Formålet er at investere i IT-projekter, der har potentiale til at revolutionere den branche, hvori de agerer.

Vi møder Mads på et hotel i indre by København en sensommereftermiddag. Mads entrerer lobbyen på det eksakte tidspunkt, vi har aftalt at mødes. Han er kendt for sit marineblå jakkesæt med den hvide skjorte, og denne ekvipering tropper han ligeledes op i idag. I ørene sidder et hvidt iPhone headset, og telefonen kører. Hvert et sekund udnyttes og aftaler holdes, sættes op og eksekveres. Det er sådan, Mads er. Han er til stede i nuet og udnytter hvert øjeblik, så godt som han kan. I Mads’ selskab er der altid nærvær, drive og passion. Vi skal nu møde forretningsmanden og serieiværksætteren Mads Faurholt-Jørgensen.

Tænk anderledes

Vi starter interviewet med at tale om Mads’ karriere. Hvordan det hele begyndte samt hvilke veje han har taget, for at når dertil, hvor han er i dag.

– Da jeg var færdig med min tre år lange gymnasieuddannelse, startede jeg på HA Almen Erhvervsøkonomi på CBS. Jeg opdagede hurtigt, at jeg ikke blev stimuleret på samme måde som mine medstuderende. Der var en række normer og fastsatte rammer, som mine studerende konkurrerede ud fra. Jeg mente ikke, at disse rammer og normer nødvendig passede med det, jeg forventede at erhvervslivet efterspurgte. Kommer du ud med topkarakterer, er det dejligt, men det er der altså mange, der gør, fortæller Mads.

Vil du noget her i verden, skal du angribe dine opgaver med et positivt sind. Du skal behandle andre som du selv ønsker at blive behandlet, og her er det alfa og omega at lytte og være ydmyg.

Denne observation skulle blive ret skelsættende for Mads, idet han ikke vil gå med det ræs, han netop beskriver ovenfor. Mads tænkte derfor anderledes og ud af boksen. Et faktum der er tilbagevende, når man taler med Mads, er at han ikke vil acceptere, at noget er umuligt. Det er tydeligt, at Mads ikke giver op, når han har sat sig noget for, og således altid søger at opnå sine ønske ved at tænke anderledes.

– I stedet for at konkurrere på performance, valgte jeg at gennemfør mit studie så hurtigt som muligt. Det var vigtigt for mig at udnytte min tid, fordi jeg således vidste, at jeg ville kunne åbne øjnene for folk højere oppe i systemet og skille mig ud, men samtidig kunne udnytte min tid bedre. Jeg gennemførte derfor studiet på et år og otte måneder, fortæller Mads.

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 10.30.35

Det positive sind

Gennem den imponerede præstation Mads gennemførte på CBS, åbnede han netop øjnene for folk højere oppe i systemet. Han ansøgte om optagelse på det amerikanske eliteuniversitetet MIT, og fik tildelt en studieplads.

– Jeg skulle kæmpe blandt superstuderende om optagelse. Alle de ansøgende havde topkarakterer, og var meget ældre end jeg selv. Jeg var på dette tidspunkt kun 21 år, og de andre ansøgere var typisk 28-30 år. Jeg blev dog optaget, og det var netop fordi jeg havde en anden historie end de andre. Jeg var ham, der havde gennemført en bacheloruddannelse på rekordtid, og derfor kom jeg ind, fortæller Mads.

Det er gennemgående i interviewet med Mads, at han er meget ydmyg. På trods af de mange resultater og sit flotte CV møder han os i øjenhøjde, og interessen om selve interviewet skinner klart igennem. Det virker meget troværdigt og er ifølge Mads selv også en af årsagerne til hans succes.

– Vil du noget her i verden, skal du angribe dine opgaver med et positivt sind. Du skal behandle andre som du selv ønsker at blive behandlet, og her er det alfa og omega at lytte og være ydmyg. Du kan lære noget hele tide og af alle, hvis du bare vil lytte til dem, fortæller Mads med stort engagement.

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 10.29.46

Sæt det rigtige hold

Snakken med Mads fortsætter, og vi taler mere om tiden på MIT og den udvikling, han gennemgik her.

– Min tid på MIT var fantastisk. Der kom en del jobtilbud og jeg sagde ja til et tilbud som Management Consultant hos rådgivningsvirksomheden McKinsey & Co. i Schweiz. Jeg arbejdede med ledelse og blev associate i virksomheden. Det var en tidlig alder at blive associate i, og det gjorde mig meget stolt. På et tidspunkt følte jeg, at det var tid til at prøve kræfter med noget andet. Jeg var på dette tidspunkt meget tændt på iværksætteri og entrepenørskab – specielt indenfor e-business området, fortæller han.

Jeg er ikke bange for at risikere noget, ved at være selvstændig. Selvfølgelig står man selv med hele ansvaret, hvis det går galt, men du har selv startet noget op, og du har selv set, at det kan lykkes.

Mads stoppede derfor sit job hos McKinsey & Co. i en alder af 25 år. Nu begyndte jagten på de sjove iværksætterprojekter og de spændende udfordringer. Efter lidt research og tilprøvning blev Mads således direktør for internetvirksomheden Groupons asiatiske afdeling.

Groupon er en virksomhed, der beskæftiger sig med internethandel, og er således en global e-handels markedsplads, der forbinder millioner af abonnenter med lokale handlende ved at tilbyde aktiviteter, rejser, varer og tjenester i mere end 45 lande. Hos Groupon fik Mads ledelsesansvaret for ca. 3.500 medarbejdere.

– For mig handler ledelse ikke så meget om, hvor mange personer du skal lede. Det handler i lige så stor udstrækning om at have nøglemedarbejdere tæt på dig. Du skal have en blanding af specialister og generalister for at få tingene til at lykkedes på den rigtige måde. Lykkedes det at sætte det rigtige team, er du rigtig langt, fortæller Mads.

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 10.30.22

Den skæve tilgang

Mads er nu sprunget ud som selvstændig med sin egen virksomhed Nova Founders Capital. Her er konceptet at investere i nye projekter og ideer, men Mads og han team kommer ofte også selv op med ideer og projekter.

Når dette sker, er forretningsmodellen at finde præcis de ledere og nøglepersoner, som kan løbe projektet i mål. Hos Nova Founders Capital arbejder man blandet andet med det, man kalder ”FINTECH”-området. Ordet er en forkortelse af ”finansielt” og ”teknologi”, her ønsker man at udvikle en platform, der kan konkurrere med de eksisterende spillere på en let og efficient måde. Eksempelvis via internetbaserede prissammenligningssites for finansielle produkter. Mads mener. at der her er kæmpe udviklingsmuligheder, og det vil han blandt andet basere sin forretning på.

– Jeg er ikke bange for at risikere noget ved at være selvstændig. Selvfølgelig står man selv med hele ansvaret, hvis det går galt, men du har selv startet noget op, og du har selv set, at det kan lykkedes. Hvis du først har prøvet dette en gang, ved du også, at du kan gøre det igen, og det ved omverdenen også. Derfor er jeg ikke bange for at være selvstændig, fortæller Mads.

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 10.30.10

På spørgsmålet om hvad det betyder for Mads at man i Nova Founders Capital nu har rejst en stor sum penge, er han klar i spyttet.

– Det har været en stor milepæl at få rejst denne funding. Vi har nu noget sikkerhed, som vi kan budgettere ud fra. Vi kan nu begynde at tænke i afkast og specifikke projekter. Vi er sikrede på den langsigtede bane. Det betyder dog også at andre ændrer holdning til din virksomhed. Fra at være en nystartet virksomhed, er vi nu veletablerede med en kapitalbuffer. Folk tror på os, og det samme gør vores medarbejdere.

Det har været meget inspirerende at tale med Mads og høre om hans tilgang til tingene og hans projekter. Der er ingen tvivl om, at det at kigge skævt og anderledes på ens tilgang til udfordringerne ofte kan være gavnligt. Det er ikke altid opgavens omfang, der er problemet, men nærmere den måde, hvormed man angriber den på.


Læs artikler i samme kategori