Maserati Ghibli

Biler Topnyhed

Skærmbillede 2015-02-14 kl. 15.30.19

Direktør med attitude

Vores bil-redaktion retter i denne udgave af Delight Magazine VejleØ fokus på Italien. I vores føljeton omkring præsentation af specielle Business-Cars kan man ikke komme udenom det eksklusive bilmærke, Maserati.

Mange forbinder dette italienske nichemærke med racersport og sportsvogne generelt. Maserati må også siges at have historien med sig på den front. Faktisk har fabrikken 100 års jubilæum i år. Igennem de 100 år har Maserati markeret sig flot, og vundet et utal af sejre i internationale racerløb, herunder VM i F1 med Juan Manuel Fangio i 1957.

Mærket er kendt for deres sportsvogne. Faktisk var det Maserati, tilbage i 1950’ene, som opfandt GT-begrebet. (Grand Turismo). Hurtige coupéer, der kombinerede en sportsvogns præstationer med luksuriøs komfort. Dog har bilmærket i mange år også haft et andet fokus.

Maserati har siden 1963 produceret deres luksus-sedan med navnet Quattroporte, som betyder ”fire døre” på italiensk.

Bilen, som vi her præsenterer, er Quattroportens ”lillebror” med tilnavnet Ghibli. Maserati har et mål om at nå 50.000 producerede biler på årsbasis, og her er Maserati Ghibli en stor del af planen for at målet kan lykkes. Modellen skal tage kampen op i Premium-segmentet, hvor det gængse bilvalg typisk falder på Audi A6, BMW 5-serie eller Mercedes E-Klasse. Det er uden tvivl en stor opgave, som det lille italienske bilmærke står overfor, men så snart man ser og oplever modellen, er man ikke i tvivl om, at italienerne fra Modena mener det alvorligt.

Ser man på Premium-segmentet generelt, så henvender det sig typisk til direktører, ejerledere og selvstændige erhvervsdrivende, som har mulighed for selv i et afgiftbaseret land som Danmark at forsøde tilværelsen med en lækker firmabil.

Nye muligheder indenfor virksomheds-leasing giver dog flere valgmuligheder, og derfor vælger vi også at fokusere på biler med kant, charme og følelser.

Vi kan godt sige med det samme. Maserati Ghibli er navnet på den mest involverende businesscar i premium-segmentet. Uden tvivl. Navnet, logoet og Maseratis historie er principielt nok til at overbevise de fleste om, at dette er noget særligt.

Skærmbillede 2015-03-20 kl. 09.24.50

Motorbrølet rusker op i Premium-klassen

Vi vil dog ikke stoppe her, for bilen har mere at byde på end sit navn og smukke ydre. Så snart man sætter sig bag rattet, bliver man positiv overrasket af den meget lækre og moderne kabine, som både føles rummeligt og af høj kvalitet.

Man sidder sublimt i de lækre sæder, som er beklædt med det fineste poltrona frau læder. Den store trykfølsomme skærm i midten kombineret med de klassiske analoge instrumenter giver en god helhed og luksusfornemmelse.

Skærmen vænner man sig lynhurtig til, og den er enkel at bruge. Navigationsanlægget er med software fra Garmin og fungerer upåklageligt. Maserati har fra tidligere modeller ikke har det bedste ry for de indbyggede navigationsanlæg, men det må siges og være fortid. Dette er et godt eksempel på, at denne model skal være med til at skabe en ny platform for Maserati som bilmærke.

Det er uden tvivl en alvorlig konkurrent til de konventionelle tyskere i klassen, og så snart man trykker på start-knappen og motoren sætter i gang, har man svært ved at forlade bilen igen. Brølet fra de fire udstødningsrør er umiskendelig Maserati og går lige i blodet.

Bilen er udstyret med forskellige køreindstillinger og et tryk på Sport-knappen får den arrige motorlyd til at stige i volumen. Hertil åbnes spjældene i de fire udstødningsrør på vid gab. Samtidig med at kabinen fyldes med fuldblodslyd, stiger ens egen puls og humør. Det er her, man for alvor får den involverende følelse, som man ellers kun oplever i intense sportsvogne og normalt slet ikke i denne konservative direktør-klasse.

Skærmbillede 2015-03-20 kl. 09.24.27

Komfortabel og hurtig

Forbliver man i Sport-indstillingen, mærker man hvordan speederesponsen øges og gearkassen, med de 8-trin, lægger op til hurtigere skift. Ghiblien med V6-motor og biturbo føles mere som en eksotisk sportsvogn med et hidsigt temperament, hvor flotte skiftepaler bag rattet og baghjulstræk er omdrejningspunktet for en ekstraordinær køreoplevelse. Dog findes modellen også i en i SQ4-udgave med træk på alle fire hjul, mens man også har mulighed for at vælge Ghibli i en version med V6-dieselmotor.

 

Følelser bag rattet og motorlyd er én ting – bilens kørefærdigheder er en anden. Dog kan vi her bekræfte, at Maserati Ghibli kører meget overbevisende – også i en direkte sammenligning med de stærke tyske konkurrenter.

For det første bliver man målløs over bilens enorme ressourcer, der kombineres med en utrolig komfortabel kørsel. For det andet giver det hydrauliske styretøj, som er tungt, en sublim kontakt med bilen.

Maserati’s Skyhook-undervogn, som dækker over aktive støddæmpere, forener bilen og chaufførens humør. Den får bilen til at føles i ét med vejens underlag, og giver en balanceret og snorlige kørsel på motorvejen, særlig ved høje hastigheder. Det er en sand fornøjelse.

Skærmbillede 2015-03-20 kl. 09.25.50

Direktionsvogn med fuldblod

Det er nemt at drømme om en anderledes firmabil, som når alt kommer til alt ikke er indenfor rækkevidde. Dog er det anderledes med Maserati Ghibli. Her kan drømmene realiseres. Den danske importør, Formula Automobile, har sænket Ghibliens beskatning med op til 400.000 kr. De nedsatte priser er blevet lanceret med et nyt leasing-program, som omfatter firmaleasing og del-leasing på Ghibli V6 og Gibli Diesel. Se information i faktaboksen.

 

Administrerende direktør for Formula Automobile, Jesper Schak Andersen, udtaler:

Med Maserati Ghibli kan vi tilbyde vores kunder et unikt produkt fra et unikt bilmærke, som hidtil har være meget få forundt. Med vores nye leasingtilbud er en ny Maserati for første gang nogensinde blevet tilgængelig som firmabil for et lidt bredere publikum. Italiensk fuldblod skal nydes uden bekymringer, og det sikrer vi med vores serviceaftale og garanti for restværdien.

Hjertevarme følelser med et strejf af fornuft

Alt for mange købere i denne bilklasse vælger desværre med et snævert udgangspunkt. Vi kender alle til vores trygge komfortzone, også indenfor bilkøb. Vi vil dog her på redaktionen slå et slag for, at man overvejer den helt fantastiske Maserati Ghibli.

At køre en skarp Italiensk sportsvogn med fire døre, er en ekstraordinær oplevelse, som er stærkt vanedannende.

Blot efter én tur i denne smukke Business-Car, med fantastisk køreegenskaber, lækkert interiør og ikke mindst sprød lyd, finder man ud af at livet er for kort til at lade sig nøjes med konventionelle billøsninger. Vi er meget begejstrede for denne smukke bil, som på forunderlig vis forener hjertevarme følelser med et strejf af fornuft.

 


Læs artikler i samme kategori