Mercedes C-Klasse

Biler

Mercedes C-klasse 3

Ny C-klasse brillierer.  

Efter seks år og mere end 2,4 millioner producerede og solgte eksemplarer af den nuværende udgave af C-Klassen, introducerer Mercedes-Benz nu en helt ny C-Klasse. Den er mere markant, mere luksuriøs, og så ligner den en S-klasse til forveksling.

Mercedes-Benz har udviklet en helt nyt udgave af deres C-klasse model. Den nye udgave kendetegnes ved at være større, mere rummelig, op til 100 kg lettere og med op til 20 procent bedre brændstoføkonomi. Den nye C-Klasse tilbyder yderligere en række nye systemer, der øger sikkerheden og sænker miljøbelastningen.

Den nye C-klassen er sat i verden for at fastholde positionen som den bedst sælgende model i Mercedes-Benz sortimentet. Dog har modellen fået en ny rolle i Mercedes-Benz familien. Efter som lillebror, Mercedes CLA, nu er billigste sedan i programmet, har Mercedes-Benz skruet op for kvaliteten og de nye ambitioner for C-klassen.

Kabinen er i særklasse

Linjerne i karrosseriet understrejer premiumfølelsen i mellemklassen og kabinen, i særdeleshed førerpladsen, sætter helt nye standarder hvad angår både udseende og kvalitetsfølelse. Kabinen i den nye C-Klasse er nyudviklet med inspiration fra mærkets sportsvogne. Midterkonsollen er designet med flydende linjer kombineret med sportslige elementer, som for eksempel runde luftdyser. Førsteklasses materialer på dørbeklædninger og instrumentpanel gør kabinen til en ægte kvalitetsoplevelse. Den nyfortolkede midterkonsol signalerer klarhed, kvalitet og enkelhed, og det alsidige kabinelyskoncept skaber en særlig lysstemning og behagelig atmosfære.

Kabinen er endvidere udstyret med lækre detaljer som knapper i 3D-design samt en 7” trykfølsom skærm, som standard. Som ekstraudstyr, følger 8,4” skærm med Comand Online-modulet. Navigationssystemet i den nye C-klasse, viser billeder fra Google Maps og får opdateret trafiksituationen forude i realtid via internetforbindelse. Når bilen holder stille, vil det desuden være muligt at gå på internettet via skærmen i midterkonsollen.

Skærmbillede 2015-02-15 kl. 18.14.07

Teknologi skaber nye standarder

Det nyudviklede karosseri betyder en øget længde og bredden med hhv. 95 mm. og 40 mm i forhold til forgængeren. Dette betyder mere plads i kabinen og i særdeleshed på bagsædet. Bagagerumsvolumen øges samtidig med fem liter til totalt 480 liter.

Teknisk byder den ny C-Klasse på et helt ny affjedrings-system, der muliggør endnu bedre vejgreb og vejfornemmelse ved sporty kørsel samt eksemplarisk kørekomfort og retningsstabilitet. Dette opnås takket være et helt ny-designet fire-link foraksel, et optimeret fem-link koncept på bagakslen samt det elektro-mekaniske styretøj, Direct Steer, der fremover bliver standard i hele C-Klasse familien. Vil du køre på et flyvende tæppe, er det muligt at bestille de nye C-klasse med fuld luftundervogn. Noget som ikke er muligt hos konkurrenterne.

Andre nyheder i den ny C-Klasse er head-up display, der projicerer relevante informationer på forruden og automatisk børnestolsgenkendelse (AKSE) på forreste passagersæde. AKSE består af en vægtplade i sædet, der registrerer, at et barnesæde er monteret på forsædet, hvorved airbaggen frakobles. Airbaggen tilkobles automatisk igen, når barnestolen fjernes.

 

Mange af de tekniske systemer, der revolutionerede bilverden i den nye S-Klasse, der blev lanceret i sommeren 2013, vil nu også blive tilbudt i C-Klassen. Dette indbefatter bl.a. et avanceret bremse assistent system, BAS Plus, der kan genkende fodgængere og krydsende trafik, den radarbaserede fartpilot, Distronic Plus med Steering Assist og Stop&Go Pilot, der tilbyder semi-autonom kørsel ved fx bykørsel, samt ikke mindst den intelligente fjernlys assistent, Adaptive Highbeam Assist Plus, der tillader det lange lys altid at være tændt uden af medtrafikanter blændes, da dele af lyskeglen kan slukkes.

C-Klassen vil i Danmark som standard være udstyret med radio med Bluetooth (Audio 20), 2-zonet klimaanlæg, sædevarme, regnsensor, 16’’ aluminiumsfælge samt kollisions-advarsels systemet Collission Prevention Assist Plus, der kan foretage autonome bremseindgreb helt fra syv km/t og op til 200 km/t.
Folk med interesse for Mercedes-Benz, har bestemt noget at glæde sig til med den nye C-klasse. Der vil være tre forskellige design- og udstyrslinjer, alle med det formål at gøre din C-klasse individuel med stil. Varianterne er som følger: AVANTGARDE, EXCLUSIVE og den sportsbetonede AMG Line.

 

 


Læs artikler i samme kategori