Mercedes GLA

Biler

GLA 2

Mercedes-Benz GLA – en ny stjerne er født

Er du mere til SUV segmentet, hvor praktiske detaljer blive forenet med unikt design, så giver Mercedes-Benz nu med deres helt nye GLA nyt liv til den kompakte SUV-klasse.

Udgangspunktet er en høj udgave af A-klassen. Den er 442 cm lang og 150 cm høj, og er udviklet til at gøre sig lige så godt på mudder- som motorveje. Den ny GLA er anderledes. I denne første kompakte SUV fra Mercedes-Benz sammensmeltes coupé-lignende designelementer med en stor hverdagsduelighed og overbevisende SUV-kvaliteter. Den førende rolle, som denne kompakte premium-allroader indtager, afspejles umiskendeligt i dens urbane lifestyle-design.

På verdensplan har Mercedes-Benz øget sit salg af SUV-modeller kraftigt, og deres GLA model skal stille som en direkte konkurrent til BMW X1, Audi Q3 samt Range Rover Evoque. Selv i Danmark er markedet for kompakte SUV-modeller voksende, og det er i dette perspektiv Mercedes-Benz nu gør meget ud af introduktionen af GLA. Mercedes-Benz GLA bliver fjerde model i A-klasse familien, der nu består af A- og B-klassen med fem døre, den fire dørs Coupé CLA samt nu den nye GLA.

Den nye GLA viser vejen med et interiør af høj klasse. Der kan trækkes en direkte linje til de sportslige elementer fra A-klassens intime og lækre kabine. I GLA’ens let forhøjede sædeposition og den vandret strukturerede udformning giver interiøret i den ny GLA en sportsbetonet karakter.

Du er ikke i tvivl om, at du har sat dig i en ny Mercedes-Benz, dels på grund af det unikke interiørdesign med karakteristiske detaljer som de runde ventilationsdyser og sportsrattet med stjernen i midten. Hvad der altid imponerer med den nye A-klasse familie, er imidlertid den suveræne finish. Her er den nye GLA ingen undtagelse.

Udefra viser bilen karakter i bybilledet. Mercedes-Benz GLA er et godt bud til designbevidste danskere, som gerne vil have en bil, der ser godt ud og samtidig er praktisk. Med sine dynamiske og sportslige proportioner og sin markante front med centralt placeret stjerne i grillen, fremstår GLA både selvbevidst og nærværende. Designlinjen, der strækker sig fra forlygten og hen over siden til bagakslen, skaber et indtryk af flydende, elegant dynamik, selv når bilen holder stille. Med bilens SUV-stilelementer er der ikke nogen tvivl om bilens oprindelse. Det er en Crossover model med fantastiske køreegenskaber. Uanset om du kører på asfalt eller på grusunderlag uden for vejene, vil du altid nyde godt af en standsmæssig kørekomfort takket være de innovative undervogns- og styretøjskoncepter.

GLA 1

Helt nyt firehjulstræk:

Den nye Mercedes-Benz GLA bliver den første Mercedes-Benz SUV, der fås med en ny generation af det permanente firehjulstræk 4MATIC med fuldt variabel fordeling af kræfter mellem de fire hjul. Biler med firehjulstræk har også nedkørselsassistent og elektronisk styret lavgear. De har syv-trins dobbeltkoblingstransmission som standard, mens biler med forhjulstræk også fås med seks-trins manuelt gear.

 

Motorprogrammet:

Motorudvalget ved introduktionen i begyndelsen af 2014 består af 1,6/156 hk og 2,0/211 hk turbobenzinere. Diesel er GLA 200 CDI med 2,2-liters R4 med 136 hk/300 Nm, mens GLA 220 CDI har 170 hk/350 Nm.

 

 


Læs artikler i samme kategori