Optikerne På Ove Sprogøes Plads – hornbrilleskrædderi

Business Topnyhed

skaermbillede-2016-09-23-kl-10-46-58

Kærlighed til hornbriller

Går man efter det ypperste indenfor brilleverdenen, kan man på ingen måde komme uden om horn – bøffelhorn. Nu har man eksklusivt mulighed for at få kreeret sin egen hornbrille i Odense hos Optikerne på Ove Sprogøes Plads.  

Det er nu halvandet år siden, at Optikerne på Ove Sprogøes Plads slog dørene op til en af de mest nyskabende brilleforretninger i Danmark. Det handler om en tydelig virksomhedsprofil, som skabes igennem en innovativ kant i markedet. Et inspirerende og skævt brilleunivers med unikke mærker, og en særlig sans for detaljen. Ejerne af forretningen er de to aut. optometrister, Malene Sørup og Pia Harndahl, som i fællesskab skabte forretningen omkring deres store kærlighed og passion for briller, med historie og høje kvaliteter, der ikke ligger på et hvert gadehjørne.

Efter halvandet år er Malene og Pia nu klar til en udvidelse af deres forretning. Det handler ikke blot om flere kvadratmetre til butikken, men om at etablere et helt nyt brilleskrædderi, der er banebrydende for hele optikerbranchen.

De to indehavere vil nu aktivt skabe nogle nye rammer for den kræsne og kvalitetsbevidste kunde. Malene har i flere år arbejdet med produktudvikling og design af brillekollektioner for blandt andet det engelske luksusbrand, Burberry.

skaermbillede-2016-09-23-kl-10-47-27

Min profession er aut. optometrist, men min trang til at skabe nye ting og designe har ført mange interessante opgaver og tiltag med sig. Da vi startede forretningen, var jeg ikke i tvivl om, at vi på sigt skulle kunne tilbyde vores eget design og kreationer, så de kunder der måtte ønske det, kunne få deres egen individuelle brille, fortæller Malene og fortsætter:

Det er ikke den flygtige mode, der interesserer mig, men derimod det langtidsholdbare design, der kan bruges på tværs af generationer. Enkelt design med et twist af skævhed er dét, jeg holder mest af, og her giver arbejdet med hornbriller rigtig god mening, udtrykker Malene Sørup

skaermbillede-2016-09-23-kl-10-47-14

Om hornbriller

Horn er et unikt materiale, som opstod i Europa i 1800-tallet. Datidens design var skabt af enten horn eller skildpaddeskjold. Dog blev produktionen af skildpaddeskjold allerede i en tidlig fase af hornbrillehistorien begrænset grundet den ekstremt høje produktionspris.

Allerede i begyndelsen af 1900-tallet blev de første ”plast hornbriller” fremstillet for at simulere udseendet af skildpaddematerialet. Det er de plastfarver, vi i dag kender som ”havana” og ”skildpadde”.

Den egentlige produktion af skildpaddeskjold blev forbudt i 1976 på verdensplan, og er derfor ikke anvendt til briller siden.

Der er i brilleverdenen ingen tvivl om at en hornbrille af bøffelhorn er et af de mest eksklusive materialer, der findes. Ikke nok med, at de skaber et helt særligt udtryk, så handler det også om bæredygtighed i forbindelse med, at det er et naturmateriale.

En hornbrille er et aktivt valg, som betyder, at man skiller sig ud fra mængden. Det har det altid været, og det er det også den dag i dag.

Hornbrillen har siden oprindelsen været genstand i det akademiske miljø, men har igennem tiderne også optrådt i forskellige subkulturer. Fra begyndelsen af 1920’erne og mange år frem har særligt det amerikanske skuespillermiljø været med til at skabe opmærksomhed omkring brillen. Ydermere fra 1960’erne og frem til i dag har alt fra punk til pop og wallstreet haft et godt øje til den særlige brille.

skaermbillede-2016-09-23-kl-10-48-11

Skræddersyet hornbrille

Optikerne på Ove Sprogøes Plads’ nye hornbrilleskrædderi får sit eget domæne i forretningens kælderlokale, som er særligt indrettet til at komplementere de eksklusive briller i horn.

Siden starten har Pia og Malene været rigtig gode til at skabe et partnerskab, som giver dem selv og kunderne mest muligt værdi. Begge stræber de efter den ypperste kvalitet, og har fingeren på pulsen i forhold til valget af butikkens brillemærker.

Pia er praktikeren, der brænder for det håndværksmæssige optometri. Hun kan lide at arbejde med en spontan tilgang til tingene, som giver et skævt og inspirerende aftryk på forretningen.

Malene er forretningens strateg, som altid er på forkant, forberedt samt nytænkende. Hun er designeren og igangsætteren af butikkens mange aktiviteter. Her i blandt deres nye tiltag med hornbriller.

Alt vedrørende den nye afdeling for hornbriller, bliver udelukkende Malene, som kommer til at varetage alt design og udvikling i tæt dialog med kunden.

skaermbillede-2016-09-23-kl-10-47-54

Bøffelhorn er meget elegant og fås i mange forskellige nuancer, ikke to horn er ens, men fælles for horn er, at det er let og behageligt at bære. Horn er også et godt alternativ til andre briller, hvis man har nikkelallergi eller anden form for sart hud.

Med en hornbrille designet og udformet specielt til en person, kan denne være helt sikker på, at der ikke findes en identisk brille.

Optikerne på Ove Sprogøes Plads har valgt at arbejde med horn for at kunne tilbyde unika briller i højeste kvalitet, og naturligvis også for at kunne afhjælpe folk med specielle behov og ønsker.

Skræddersyede hornbriller er til de personer, som gerne vil have noget helt for sig selv.

Det er vigtigt for Pia og Malene, at de kan tilbyde specialdesignede hornbriller til alle, uanset hvilken type, man er.

De få steder man i dag kan få designet hornbriller, er til et typebestemt segment. Det vil vi gerne gøre op med. Ingen tvivl om at hornbriller sender et specifikt signal, men for os er det vigtigt, at det er mennesket bag brillen, der definerer signalet og ikke omvendt udtrykker Malene Sørup.  

skaermbillede-2016-09-23-kl-10-47-41

Farve, udformning og stil

Ønsker man en hornbrille fra Optikerne på Ove Sprogøes Plads, retter man henvendelse til Malene, som står for den videre dialog omkring farve, udformning, stil med videre. I tæt samarbejde med kunden udføres designet og endelig kreation af den individuelle brille.

Det anbefales, at man sætter god tid af til analysen og selve opstartsprocessen.

Tegninger og noter bliver fremsendt til producenten, som leverer en rå prototype, der godkendes inden den endelige brille bliver færdigproduceret.

Med Optikerne på Ove Sprogøes Plads’ nye hornbrilleskrædderi udvides det eksisterende samarbejde med deres sydtyske leverandør, som igennem fire generationer har arbejdet med bøffelhorn. I dag kan man allerede se og opleve en særlig designet brillekollektion i horn fra netop denne producent i forretningen.

Hornene hentes hjem fra den vestlige del af Indien, hvor dyrene har gået i beskyttede områder, og hermed har fået den rette mængde vand og foder, som er yderst vigtig for kvaliteten af horn.

Vi har valgt vores tyske partner med baggrund i vores store tillid til deres erfaringer med bøffelhorn. De er yderst grundige med deres arbejde, og leverer altid den ypperste kvalitet. Deres passion for bøffelhorn kan ses og mærkes i hvert enkelt brille. Det fås simpelthen ikke bedre, afslutter Malene

skaermbillede-2016-09-23-kl-11-02-52

Unika hornbriller i Odense    

Trin 1:
Først bestilles tid til analyse, hvor man finder ud af, hvilken farve, udformning og stil den kommende hornbrille skal have. Der er mange ting at tage stilling til, hvorfor man skal sætte god tid af til at få skræddersyet hornbrillen. Alle tegninger og noter bliver sendt til fabrikken i Tyskland, som så udarbejder en rå prototype, der skal godkendes inden brillen færdiggøres.

Trin 2:
Når der er styr på detaljerne af brillen går optometristerne videre til øjnene og tager en synsanalyse. Herefter vælges glastypen, som er meget afhængig af, hvad man bruger sine øjne til i løbet af en dag. Her er samspillet med den aut. optometrist afgørende.

Trin 3:
Udlevering af unika hornbrille efter ca. otte uger

 


Læs artikler i samme kategori