Ole Bjerg – Jeg er spontan i min tilgang til livet, der må godt ske noget

Business Topnyhed

_MG_3305

Dansk design til hele verden

Ole Bjerg har specialiseret sig i at hjælpe danske designvirksomheder ud på de globale markeder

Det handler om afsætning af dansk design og danske kvalitetsprodukter på de internationale markeder for virksomheden Bierg Design Synergi. Det kræver netværk, indsigt og erfaring – og ikke mindst samarbejde og synergi mellem virksomhederne.

Ole Bjerg har med sin virksomhed, Bierg Design Synergi med base i Spinderhallerne i Vejle skabt en mulighed for mindre danske møbel- og designfirmaer til at slå igennem på nye internationale markeder.

En vigtig opgave, der ofte er en stor udfordring for den enkelte virksomhed, som typisk har nok at gøre med at drive forretningen og produktionen og måske har en størrelse der gør, at der ikke er en decideret eksportafdeling.

– Jeg ser det som et væsentligt forretningsområde at hjælpe og rådgive mindre danske virksomheder, der har et ønske om at optimere deres afsætningskanaler i udlandet og forbedre deres eksportstrategi, siger Ole Bjerg, der har mere end 26 års erfaring med afsætning af dansk design til de globale markeder.

– Det betyder meget at have et branchekendskab og en indsigt i de markeder, hvor man ønsker at slå igennem. Her gælder det netværk, netværk, netværk – både til producenter, designere og til salgsled. Jeg har arbejdet og rejst meget i Asien, Amerika, Mellemøsten og Europa, og jeg har nogle kontakter og en erfaring, som jeg tror på kan komme mine samarbejdspartnere til gavn, siger Ole Bjerg.

_MG_3366

Passion for dansk design

Ole Bjerg har gennem hele sit liv og sin karriere haft fokus på handel og møbler, lige siden han forlod handelsskolen i Grenå og kom i lære i en møbelforretning. Han flyttede til Vejle i 1992.

– Som ung var jeg i USA, hvor jeg blev bestyrer af en møbelforretning i St. Louis, og her startede min passion for dansk design, som har fulgt mig lige siden.

Gennem årene har han arbejdet ved forskellige møbelproducenter, bl.a. JL Møllers Møbelfabrik som eksportchef, Fredericia Funiture som salgs- og marketingsdirektør samt N. Eilersen A/S som salgsdirektør.

– Jeg har gennem mine forskellige ansættelser haft den internationale designverden som arbejdsplads, og udgangspunktet for mit virke har været at udbrede kendskabet til dansk design. Det har været fantastisk, netop fordi jeg personligt har haft så stor en glæde ved de produkter, jeg har beskæftiget mig med.

– Jeg har været glad for at arbejde internationalt hos en række af de store spillere inden for den danske møbelbranche, hvilket har givet mig et godt kendskab til markederne og en forståelse for kulturen i mange andre lande.

– Det har betydet mange rejsedage, det har været en del af mit liv, fortæller Ole Bjerg, der også i dag rejser meget, omkring 100 dage om året.

_MG_3244

Ville skabe sit eget

Trods de mange spændende år i møbelbranchen, hvor han arbejdede med lige præcist dét, han brænder for, nemlig virksomhedernes eksport, vækst og udvikling, opstod der stille og roligt et ønske om noget andet.

– Det var som om, der manglede noget. Der var noget, jeg savnede. Og efterhånden stod det mig mere og mere klart. Jeg havde et ønske om at skabe mit eget og blive selvstændig. Mit iværksættergén var dukket op, godt nok ret sent i min tilværelse, men jeg havde et stort behov for at skabe og udvikle min egen virksomhed. Og jeg havde en god fornemmelse af, at jeg kunne tilbyde noget, der var brug for, og som ingen andre gør på den måde.

– Det var noget, jeg gik og tænkte en del over, og tankerne kredsede ofte om det. ”Er det nu, jeg skal prøve noget selv”. Det spørgsmål blev ved med at vende tilbage inde i mit hoved. Jeg tænkte, at jeg var nået til et punkt i min karriere, hvor det er vigtigt for mig at være personligt involveret i dét, jeg foretager mig.

Planerne udviklede sig, og i december 2013 under en rejse i Thailand blev beslutningen truffet.

– Jeg sad en aften og kiggede ud over vandet, og det var her, jeg fandt ud af, at jeg var klar, det var næsten en slags åbenbaring. ”Nu er det nu”, sagde jeg til mig selv, og sådan blev det.

Ole Bjerg kontaktede to virksomheder, som han havde overvejet som fremtidige samarbejdspartnere, og tingene faldt i hak. Han fik beskrevet hvad han ville og udarbejdet en forretningsplan med målsætning og strategi.

Den 1. februar 2014 var Bierg Design Synergi med base i Spinderihallerne i Vejle en realitet.

Blå Bog – Ole Bjerg

Ole Bjerg, 53 år, er født i København og opvokset i Skjern, Ringkøbing og i Kolind på Djursland. Kom i lære i en møbelforretning efter handelsskolen og var senere i Søværnet og blev udstationeret på Anholt. Herefter, tog han Højere Handelseksamen og fik job i handelsfirmaet Brøste i København.

Som 24-årig rejste han til St. Louis i USA, hvor han blev bestyrer og daglig leder af en møbelforretning gennem to år.

Eksportchef i møbelfirmaet JL Møllers Møbelfabrik i Århus i 1988, hvor han arbejdede med eksport til USA, Europa og Japan.

I slutningen af 1991 blev han salgs- og marketingsdirektør i Fredericia Furniture, hvor han var frem til 2011.

I 2011 blev han ansat som salgsdirektør hos N. Eilersen A/S på Fyn, og her var han frem til han pr. 1. januar 2015 stiftede sin egen virksomhed, Bierg Design Synergi med base i Spinderihallerne i Vejle.

Har siddet i erhvervsudvalg og bestyrelse for Vejle Boldklub A/S fra 2007-2014.

Sidder i Innovationsudvalget under Vejle Byråd.

Flyttede fra Aarhus til Vejle i 1992 og er far til tre børn på henholdsvis 13, 18 og 20 år.

I fritiden dyrkes motion, gerne sammen med børnene, inden for løb, fitness, mountain bike, svømning samt fodbold, både som spiller og træner. Har bl.a. Deltaget i Vejle Fjordsvøm sammen med sin datter.

Fakta – Bierg Design Synergi

Bierg Design Synergi er ejet af Ole Bjerg, der har specialiseret sig i at hjælpe og rådgive danske virksomheder, der ønsker at opbygge, optimere og udbygge deres afsætningskanaler og forbedre virksomhedens eksport- og udviklingsstrategier.

Kan også bistå med rådgivning i generel virksomhedsudvikling.

Løser opgaver inden for afsætning, strategi, markedsudvikling, bestyrelsesarbejde, udvikling af salgskanaler, screening af kundeemner, virksomhedsudvikling, opstart af salgsteams, coaching af salgsteams og andre opgaver.

Arbejder lige nu med salg for virksomhederne Mater, Chatboard og DK3 samt med andre virksomheder, hvor han har en rådgivende rolle.

Hjemsted Spinderigade 11, Studio J 13, Vejle. Tlf. 2127 9175.

Læs mere på www.bierg.dk

_MG_3394

Tillid er afgørende

Ole Bjerg har tre faste partnere i sit firma, Mater, Chatboard og DK3, som han arbejder for på eksportområdet, samt en virksomhed, hvor han fungerer som rådgiver i forbindelse med en turnaround af både sortiment, produktion og afsætning.

– Det fungerer på den måde, at jeg har min egen virksomhed, som er en del af kundernes virksomhed. Vi er tæt på hinanden i dagligdagen. Den ene af mine partnere har også base her i Spinderihallerne. Hos de øvrige har jeg som udgangspunkt én fast arbejdsdag på deres respektive kontorer

– Jeg bruger min erfaring og trækker på mit netværk og kontakter importører og distributører. Min opgave er at forene firmaerne, at få dem til at finde sammen og at få tingene til at ske.

– Et godt og tillidsfuldt samarbejde er afgørende for, at det her kommer til at lykkes. Tillid og respekt er afgørende faktorer, og det er vigtigt med en meget klar forventningsafstemning.

– Jeg kan ikke ændre verden på en eftermiddag, og ting tager tid. Det sker ikke bare lige her og nu, det er langsigtet.

– Forståelsen mellem mine partnere og mig er afgørende, og det kræver en langsigtet strategi at komme i mål med tingene. Og en tro på, at tingene kommer til at vokse, så virksomheden på lang sigt kommer til at vækste.

Spændende iværksættermiljø

For Ole Bjerg har det været positivt at starte sit eget firma.

– Jeg er glad for, at jeg gjorde alvor af dét, som jeg havde gået et spekuleret på. Det har været en tilfredsstillelse, og det gør noget ved én at starte eget firma.

– Jeg har et godt samarbejde med en række virksomheder, og jeg føler mig betroet i den opgave, de har stillet mig.

– Samtidig befinder jeg mig godt her i iværksættermiljøet i Spinderihallerne, som er et enormt spændende sted. Her er god mulighed for faglig sparring og for idéudveksling med andre i et kreativt miljø. Jeg har brug for at have mennesker omkring mig og et sted at møde ind på arbejde.

– Det har været en stor tilfredsstillelse for mig at skabe mit eget, og jeg har fået et andet og bedre arbejdsliv, konstaterer Ole Bjerg.


Læs artikler i samme kategori