Unik smykkeserie fra Helgstrand Denmark

Business Topnyhed

Skærmbillede 2016-08-03 kl. 10.44.14

Meget mere end bare et smykke

Vi har mødt Marianne Helgstrand, der sammen med sin mand, den verdenskendte danske OL-rytter Andreas Helgstrand, ejer og driver Helgstrand Dressage. Deres fælles forretning har siden starten i 2005 vist flotte resultater, og uden at sige for meget, har de to med deres store passion for hestesport skabt en institution indenfor ridesporten, som går langt ud over de danske grænser. Det handler om dressuropdræt og salg af heste på et meget højt plan, og Marianne og Andreas har været gode til at vise resultater og gøre sig bemærket i både ind- og udland.

Marianne kaster sig nu ud i et nyt eventyr, som dog stadig har reference til dressur-sporten. Helgstrand Denmark er en smykkeserie med fokus på hestesporten. Siden hun var helt lille, har hun haft en stor interesse og lidenskab for smykker. Nu var tiden kommet, hvor hun ønskede at udleve sin drøm om at skabe sin egen smykkeserie, og det åbenlyse valg faldt på en smykkeserie med ridesporten som ramme for designet.

Skærmbillede 2016-08-03 kl. 10.52.27

Besøget hos Marianne foregår en kølig april-dag på deres stutteri i Vodskov ved Aalborg. Allerede efter vi er kørt ind af den store port til stutteriet kan man mærke, at det summer af heftig aktivitet på stedet. Ryttere, heste og arbejdsmænd myldrer rundt mellem de store haller og flotte hestestalde. Der er orden i sagerne, og de smukke bygninger på stedet er med til at opretholde en flot standard og et imponerende helhedsindtryk.

Vi møder en smilende Marianne på gårdspladsen foran den store opvisnings– og festhal, hvor hendes virksomhed, Helgstrand Denmark, også hører til. Marianne giver os som det første en rundvisning på stedet. Her får vi mulighed for at hilse på nogle af de ansatte samt at møde og få en snak med Andreas.

Rundvisningen giver et indblik i en helt særlig verden, hvor dressurhestene er omdrejningspunktet for al aktivitet på stedet. Det stråler ud af alle de ansatte, at de er stolte over at arbejde for virksomheden. Det er passionen for at gøre en forskel og skabe nogle helt unikke heste, som driver stedet. Dette er ligeledes også med til at skabe værdien og eksistensgrundlaget for Mariannes smykkeserie. Det hele giver meget mening, når man først bliver indviet i den eksklusive og særlige hestesportsverden.

Skærmbillede 2016-08-03 kl. 10.43.44

Unik smykkeserie fra Helgstrand Denmark

For Marianne er hendes nye smykkeserie meget mere end et blot et smykke.  Serien afspejler en identitet, der er præget af passion for hestesporten og dressur i særdeleshed. Serien er en del af Helgstrand Denmark, og præger den måde, hvorpå de driver deres forretning i det hele taget.

Det lille broche fortæller sin egen historie og har gjort det gennem mange år i hesteverdenen. Mange ryttere bruger en broche på deres hest som en slags lykkebringer. Det er lidt forbundet med overtro, men skal afspejle historien og passionen bag.

– Måske har rytternes mor, eller mormor reddet med en broche, som er gået i arv, og derfor benyttes dette som et symbol på held og medgang.

Skærmbillede 2016-08-03 kl. 10.44.39

Passionen for det unikke

Smykkeserierne blev designet af Marianne, og blev lanceret i julen 2015. De lanceres under navnet Helgstrand Denmark.

Serierne er lavet med udgangspunkt i hestenes styrke og elegance, og formgivningen er blandt andet inspireret af ringene i hestens bid. Det er sket i samarbejde med nogle af Danmarks bedste smykkeformgivere, fortæller Marianne Helgstrand.

– Vi ønsker, at vores to serier skal afspejler kvalitet, stil og luksus. Som barn stod jeg ofte og beundrede min farmors brocher, der lå og glimtede i smykkeskrinet. Samtidig har jeg altid været fascineret af rideudstyrets kvalitet og smukke udformning. Denne smykkeserie er en sammensmeltning af min barndomsdrøm og inspirationen fra den verden, jeg hver dag er så privilegeret at være en del af, siger Marianne og fortsætter:

– Seriernes varemærke er tungt funderet i hestesportens dressur, og skal fortælle en historie. Det handler om passion, og de gennemgående runde former drager paralleller til de bidsler, som bruges indenfor ridning generelt.

– Der ligger mange tanker, fortællinger og overvejelser bag opstarten af en smykkeserie, og det er dét, som gør det enormt fascinerende at arbejde med, fortæller Marianne.

Skærmbillede 2016-08-03 kl. 10.42.54

Lanceringen blev en succes

Da lanceringen af Helgstrand Denmark var overstået, evaluerede Marianne modtagelsen og var glad for den måde, de potentielle kunder reagerede på serierne.

– Det var nogle utrolig positive aftener med et overvældende flot fremmøde, som jeg var meget taknemlig for. Jeg havde længe glædet mig til at kunne vise mine smykker frem, så det var rigtig dejligt at kunne fortælle om den rejse, jeg har været på fra den første idé om en smykkekollektion og til at kunne vise de færdige smykker frem. Derfor er jeg også utrolig glad og stolt af al den positive feedback, jeg har mødt ved mine lanceringer, siger Marianne.

Smykkerne blev fremvist over tre gange i december 2015. To gange ved Helstrand Dressage og en enkelt gang ved Formula Automobiler i Allerød. Her blev eventet bygget op blandt Ferrari Danmarks biler, og det hele skulle give en følelse af den passion, der ligger bag smykkeserien og den høje kvalitet generelt.

Skærmbillede 2016-08-03 kl. 10.43.10

– Alle var meget positive, og det gav en helt speciel følelse at se folk tage imod mine smykker. På dette tidspunkt kendte jeg jo selv alt til smykkerne, men havde ikke set, hvordan andre ville reagere. At det så blev taget positivt imod, var en rigtig fed følelse, og det gav en god ro i maven for det fremadrettede forløb, siger Marianne.

Marianne forventer fremadrettet, at salget skal ske i forbindelse med arrangementer indenfor hestesporten generelt. Det er her netværket kan aktiveres på den mest optimale måde, samt der kan skabes den effekt og efterspørgsel, der skal til for et nylanceret produkt. Dermed ikke sagt at folk udenfor hestesporten ikke også kan få glæde af de flotte smykker. Smykkerne sælges til alle, og alle er velkomne til at se og prøve smykkerne hos Helgstrand Denmark.

Skærmbillede 2016-08-03 kl. 10.43.29

Tankerne bag

Smykkeserierne er navngivet efter dressurhestene Matiné og Prima Donna. Matiné er den verdenskendte hest, som Andreas Helgstrand vandt sølv og bronze med ved VM – et finaleridt, der siden er vist 14 millioner gange på YouTube. Prima Donna er Marianne Helgstrands smukke hest, der i dag er avlshoppe, og som har en helt særlig plads i Mariannes hjerte.

Smykkerne er designet enkelt, både når det gælder udformning- og forarbejdning. De er fremstillet i 14 eller 18 karat guld med smukke brillianter af højeste kvalitet.

Skærmbillede 2016-08-03 kl. 10.44.26

De to serier er tidløse og skal udtrykke to ting, som Marianne værdsætter specielt meget, nemlig elegance og skønhed. Brochen sidder elegant på rytterens ridetøj, på blusen eller på jakken. Øreringene er designet til dagligdagen men også til fester. Det er dermed tanken, at smykkerne både skal være en del af ridesporten, men samtidig kan sætte prikken over i’et til festen eller de mere formelle lejligheder.


Læs artikler i samme kategori