Château Mont Redon – Châteauneuf-du-Pape & Côtes du Rhône

  • 1. september - 2015 - Af Michael Møller Sørensen

homepage_image_cmr_group1

Château Mont Redon  – et særligt Fransk vinhus

Vi er begge store fans af Châteauneuf-du-Pape vin generelt. Særligt i den kolde årstid, hvor vinens kraft, sødme og fyldighed fuldender vinterretter perfekt.  Vi har derfor gjort en dyd ud af at finde det bedste glas, som ydermere kan købes til rimelige penge. Her kommer vi ikke udenom Château Mont-Redon – et hus vi har tabt vores hjerte til.

Mont Redon er den største producent i Chateauneuf-du-Pape, hvilket vi har erfaret simpelthen borger for en meget høj kvalitet og sikre resultater.

Historien for Chateau Mont Redon, kan føres helt tilbage til 1300-tallet, og de nuværende ejere er 4. generation siden 1923, hvor de to familiers forfædre overtog ejendommen. Fætrene Didier Fabre og Jean Abeille står i dag i spidsen for de største jordbesiddelser i området. Igennem generationer har Mont – Redon udviklet sig fra 2,5 ha til i dag 200 ha alene i Chateauneuf-du-Pape.
Vi er ikke alene om at synes Château Mont-Redon er noget særligt. Selv Robert Parker – overgiver sig og skriver:

”This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961”. (Wine Advocate nr. 197 i oktober 2011)” – Robert Parker.

Liggende Vignoble_Fabre_Chateauneuf-du-Pape

Historien om “Pavens nye slot”

Chateauneuf-du-Pape betyder direkte oversat ”pavens nye slot”, og kan ledes tilbage til 1300 tallet, nærmere bestemt 1305 hvor franskmanden Bertrand de Got blev valgt som ny pave. Han var særligt glad for vinene fra Vaucluse i det sydlige Rhon-området. Derfor flyttede han sin residens fra Vatikanet i Rom til den sydfranske by Avignon, hvor han fik bygget et sommerslot. Navnet på slottet blev Chateauneuf-du-Pape.

Herfra udviklede appelationen ”Vin-du-Pape” sig og blev senere til navnet vi kender i dag Chateauneuf-du-Pape.

I dag har vinen fra det “hellige” område referencer til pave-embedet i forbindelse med symboler som er indgraveret i flaskerne. I tilfældet med Château Mont-Redon, Pavens Mitra (hat).

Grenache er kongen af Chateauneuf-du-Pape !

Vine fra området er altid blandingsvine og helt op til 13 forskellige druer er tilladt, for at frembringe den uforlignelige lækre og kraftige vin som er elsket overalt i verden.
Vores “Vignoble Fabre” er Chateau Mont Redon’s særlige Cuvée, som oprindeligt blev produceret kun til de bedste franske  spisesteder og restauranter. Den er produceret på Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvedre og lidt andre druer i blandingssforholdet 65/15/10/5/5.

Det er en vin vi gerne nyder mens den er relativt ung, og især i de mindre årgange er den tæt på at være blændende allerede efter 3 til 5 år

Det er en vin vi gerne nyder mens den er relativt ung, og især i de mindre årgange er den tæt på at være blændende allerede efter 3 til 5 år. De bedste årgange smager også godt lige fra starten, men her får man i tilgift muligheden for at opleve hvorledes en stor Chateauneuf-du-Pape fra de rette producenter kan udvikle sig og blive fantastisk med tiden. 10-15 år er ikke noget problem i dette nabolag og i de exceptionelle årgange er 30 år eller mere heller ingen hindring for en fantastisk smag. Det beviser slottets overbevisende samling af vine fra ældre årgange.

De særlige vinmarker i Chateuneuf-du-Pape

Billedet herunder viser en typisk vinmark fra Chateau Mont Redon. ” Hemmeligheden” bag de store vine fra Chateuneuf-du-pape området er dets jordoverflade, som består af millioner af hvide sten der efter en lang dag i solen opvarmes og fortsætter om natten med at afgive varme til planterne. Som en sydvendt murstenmur der er varm længe efter mørkets frembrud. 
Skærmbillede 2015-09-08 kl. 08.31.49

Côtes-du-Rhone “Heritiers Plantin”

Udover deres eminente Châteauneuf-du-Pape laver de to fætre også mange andre vine bl.a. i samarbejde med vinbønder fra det øvrige Sydrhône. Det er denne Côtes du Rhone vin – opkaldt efter Henri Plantin, der grundlagde Château Mont-Redon i 1923 et glimrende eksempel på.

Som altid når det gælder det to fætre, formår de at lave en vin, der er kraftig, men samtidig med en god saftig elegance. Farven er dyb med livlige reflekser, smagen er mættet af saftig rød frugt, der balanceres fint af velstrukturerede tanniner.

En yderst vellykket Cote du Rhone, som på fornemste vis repræsentere husets kvaliteter. Her får man et fantastisk glas til en rigtig god pris.

Mont-RedonHeritiersPlantin liggende

 

Vinen vil være velegnet til næsten al mad med fyldig smag, men det er vigtigt, at den serveres ved blot 16°.

Denne vin er et must, hvis man mener at livet er for kort til dårlig vin.  Vi vil endda anbefale at disse flasker konstant bør være en naturlig bestanddel af ens vinkælder eller samling.  Nyd den sammen med venner der sætter pris på god vin – rigtig god vin.

 

 


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Vin i denne artikel

Châteauneuf-du-Pape “Vignoble Fabre” – Mont Redon, 2011

Châteauneuf-du-Pape “Vignoble Fabre” – Mont Redon, 2011

Det er en vin vi gerne nyder mens den er relativt ung, og især i de mindre årgange er den tæt på at være blændende allerede efter 3 til 5 år.

En smuk balanceret vin, som i glasset fremstår yderst elegant og klassisk med afstemte noter af peber, læder og jordbær.

Pris: 248,00 DKK pr. flaske v/6 flasker


Côtes du Rhone “Héritiers Plantin” – Mont-Redon, 2013

Côtes du Rhone “Héritiers Plantin” – Mont-Redon, 2013

Uanset hvad de to fætre producerer, formår de at lave en vin, der er kraftig, men samtidig med en god saftig elegance. Farven er dyb med livlige reflekser, smagen er mættet af saftig rød frugt, der balanceres fint af velstrukturerede tanniner.

Pris: 88,00 DKK Pr. flaske v/ 6 flasker


Seneste artikler